Biznis barometar

Ekonomsko ogledalo

Potrošačka korpa

Do ruralnog razvoja Vojvodine primenom iskustava iz Istre

Do ruralnog razvoja Vojvodine primenom iskustava iz Istre

Direktorka Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine, Vera Čelić boravila je 11.marta 2016.godine u radnoj poseti Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI) iz Pazina. Povod za održavanje radnog sastanka je nastojanje Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine da aktivno učeštvuje u sprovođenju mera i aktivnosti koji će doprineti ruralnom i regionalnom razvoju AP Vojvodine. 

 

     

 

 

Prilikom posete Pazinu, održan je sastanak sa direktorom agencije AZZRI gospodinom Igorom Merlićem i tom prilikom su razmatrani konkretni predlozi o uspostavljanju projektne saradnje između dve institucije u pripremi i implementaciji projekata od značaja za ruralni razvoj teritorija na kojima deluju obe institucije.

Agencija AZZRI ima višegodišnje iskustvo u upravljanju projektima koji si usmereni na razvoj ruralnog turizma, vinarstva, proizvodnje hrane i brendiranja regionalnih proizvoda.  Područja aktivnosti Agencije za ruralni razvoj Istre su poljoprivreda, lov, šumarstvo i ribarstvo, upravljanje gospodarskim i razvojnim programima, istraživanje i razvoj, edukacija poljoprivrednika te promocija Istarske županije.