Biznis barometar

Ekonomsko ogledalo

Potrošačka korpa

Potpisan Partnerski sporazum razvojnih agencija Jugoistočne Evrope

Potpisan Partnerski sporazum razvojnih agencija Jugoistočne Evrope

Potpisan Partnerski sporazum razvojnih agencija Jugoistočne Evrope

U subotu, 12. marta 2016. godine u Pazinskom kaštelu upriličeno je svečano potpisivanje Partnerskog sporazuma razvojnih agencija Jugoistočne Evrope, a s ciljem osnivanja Konzorcijuma razvojnih agencija Jugoistočne Evrope.

 

 

 

 

 

 

 

 

Potpisnici ovog Sporazuma su Razvojni centar „Srce Slovenije“ iz Slovenije kao inicijator osnivanja Konzorcijuma, Centar za planski razvoj severoistočne regije Kumanovo iz Makedonije , Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije, Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije iz Crne Gore, Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) i Regionalna razvojna agencija (SERDA) iz Bosne i Hercegovine, Albanska razvojna agencija za ulaganja, kao i dve razvojne agencije iz Hrvatske – Regionalna razvojna agencija DUNEA iz Dubrovnika i domaćin, Razvojna agencija „Srce Istre“ iz Pazina.

 

Novoosnovani Konzorcijum će biti usmeren na saradnju u realizaciji razvojnih projekata na zastupljenim područjima, razmenu iskustava, kao i na umrežavanje s ciljem veće vidljivosti i snažnijeg nastupa prema institucijama i fondovima Evropske unije.

 

Osim prisustvovanja radnim sastancima koji su usmereni na definisanje konkretnih projektnih predloga, predstavnici partnerskih organizacija tokom svog dvodnevnog boravka u srednjoj Istri posetili su Pazinski kaštel i upoznali su se sa poslovanjem Agencije za ruralni razvoj Istre, Turističke zajednice srednje Istre, kao i LAG-a „Središnja Istra“.

  

 

Drugi izvori: sajt Grada Pazin