Бизнис барометар

Економско огледало

Потрошачка корпа

poziv

Потписан Партнерски споразум развојних агенција Југоисточне Европе

Потписан Партнерски споразум развојних агенција Југоисточне Европе

Potpisan Partnerski sporazum razvojnih agencija Jugoistočne Evrope

У суботу, 12. марта 2016. године у Пазинском каштелу уприличено је свечано потписивање Партнерског споразума развојних агенција Југоисточне Европе, а с циљем оснивања Конзорцијума развојних агенција Југоисточне Европе.

 

 

 

 

 

 

 

 

Потписници овог Споразума су Развојни центар „Срце Словеније“ из Словеније као иницијатор оснивања Конзорцијума, Центар за плански развој североисточне регије Куманово из Македоније , Агенција за регионални развој АП Војводине из Србије, Регионална развојна агенција Бјеласица, Комови и Проклетије из Црне Горе, Регионална развојна агенција за Херцеговину (РЕДАХ) и Регионална развојна агенција (СЕРДА) из Босне и Херцеговине, Албанска развојна агенција за улагања, као и две развојне агенције из Хрватске – Регионална развојна агенција ДУНЕА из Дубровника и домаћин, Развојна агенција „Срце Истре“ из Пазина.

 

Новоосновани Конзорцијум ће бити усмерен на сарадњу у реализацији развојних пројеката на заступљеним подручјима, размену искустава, као и на умрежавање с циљем веће видљивости и снажнијег наступа према институцијама и фондовима Европске уније.

 

Осим присуствовања радним састанцима који су усмерени на дефинисање конкретних пројектних предлога, представници партнерских организација током свог дводневног боравка у средњој Истри посетили су Пазински каштел и упознали су се са пословањем Агенције за рурални развој Истре, Туристичке заједнице средње Истре, као и ЛАГ-а „Средишња Истра“.

 

 

 

Други извори: сајт Града Пазин