Бизнис барометар

Економско огледало

Потрошачка корпа

poziv

Почетак израде документа „Стратегија развоја Града Сремска Митровица за 2017-2022. годину“

Почетак израде документа „Стратегија развоја Града Сремска Митровица за 2017-2022. годину“

Сремска Митровица, 9. јун 2016. године

 

Почетак израде документа „Стратегија развоја културе Града Сремска Митровица за 2017-2022. годину“

У Сремској Митровици је дана 9. јуна одржан први радни састанак који је означио и почетак рада на изради документа „Стратегија развоја културе Града Сремска Митровица 2017-2022. година“. Овај документ се израђује на основу Уговора о пословно-техничкој сарадњи закљученог између Агенције за регионални развој АП Војводине и Града Сремска Митровица као једног од оснивача АРР АПВ.

 

Састанку је присуствовало више од тридесет представника културних институција и удружења, слободни уметници, истакнути поједници у културном животу Града.

Испред локалне самоуправе, присутне су поздравили г-дин Илија Недић, начелник градске управе за културу, спорт и омладину и госпођа Мирјана Марковић.

О предстојећем процесу, фазама и улогама актера у култури који ће бити организовани у радне групе, о значају израде стратегије развоја културе, говорила је Маја Сокић Хеегер, заменица директора и помоћница за управљање пројектима Агенције за регионалне развој АП Војводине. Имајући у виду да су у АП Војводини тек три локалне самоуправе усвојиле овај документ, може се рећи да је у питању пионирски посао. Како би се процес што успешније планирао и како би се избегле потенцијене грешке и проблеми, присутнима је о искуствима општине Темерин, која је ову стратегију усвојила 2015. године, говорио пројектни менаџер Мирослав Тепић из Агенције за развој општине Темерин. Планирани рок за завршетак овог посла је јун наредне године.