Бизнис барометар

Економско огледало

Потрошачка корпа

poziv

Одржана предавања на тему подршке руралном развоју у оквиру Словеначко-војвођанске развојне сарадње

Održana predavanja na temu podrške ruralnom razvoju u okviru Slovenačko-vojvođanske razvojne saradnje

У оквиру развојне сарадње између Развојног центра „Срце Словеније“ и Агенције за регионални развој АП Војводине у општинама Србобран и Бачки Петровац су одржана предавања на тему подршке руралном развоју.

 

Присутнима су представљене активности тима Развојног центра „Срце Словеније“ од стране директорице Развојног центра, Александре Градишек.

 

Жељко Савић, председник ЛАГ „Срце Словеније“ представио је примере успешних пројеката, у Словенији, у области руралног развоја.

 

Саша Цеглар Видмар, координатор ЛАГ „Срце Словеније“ је указала на то да ЛАГ-ови функционишу на следећим принципима: заокружена територија, потребе људи на терену,  приступ одоздо на горе, јавноприватно партнерство, сарадња сва три сектора, иновације и формирање функционалне мреже. Ове мреже су отворен облик сарадње, који увек омогућава придруживање нових чланова.

 

-Држава мора припремити сву легислативу, како би створила могућност за ефикасно деловање ЛАГ-ова.- закључио је Боштјан Кос, стручњак из области пољопривреде.

 

Роберт Каисербергер, стручњак из пољопривреде је описао процес и процедуру кроз коју се пролази од тендера до инвестиције.

 

Догађај су организовали Агенција за регионални развој АП Војводине и Развојни центар „Срце Словеније“ у сарадњи са општинама.