Business Barometer

Economic Mirror

Consumer basket

Početak izrade dokumenta „Strategija razvoja Grada Sremska Mitrovica za 2017-2022. godinu“

Početak izrade dokumenta „Strategija razvoja Grada Sremska Mitrovica za 2017-2022. godinu“

Sremska Mitrovica, 9. jun 2016. godine

 

Početak izrade dokumenta „Strategija razvoja kulture Grada Sremska Mitrovica za 2017-2022. godinu“

U Sremskoj Mitrovici je dana 9. juna održan prvi radni sastanak koji je označio i početak rada na izradi dokumenta „Strategija razvoja kulture Grada Sremska Mitrovica 2017-2022. godina“. Ovaj dokument se izrađuje na osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji zaključenog između Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica kao jednog od osnivača ARR APV.

 

Sastanku je prisustvovalo više od trideset predstavnika kulturnih institucija i udruženja, slobodni umetnici, istaknuti pojednici u kulturnom životu Grada.

Ispred lokalne samouprave, prisutne su pozdravili g-din Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu i gospođa Mirjana Marković.

O predstojećem procesu, fazama i ulogama aktera u kulturi koji će biti organizovani u radne grupe, o značaju izrade strategije razvoja kulture, govorila je Maja Sokić Heeger, zamenica direktora i pomoćnica za upravljanje projektima Agencije za regionalne razvoj AP Vojvodine. Imajući u vidu da su u AP Vojvodini tek tri lokalne samouprave usvojile ovaj dokument, može se reći da je u pitanju pionirski posao. Kako bi se proces što uspešnije planirao i kako bi se izbegle potencijene greške i problemi, prisutnima je o iskustvima opštine Temerin, koja je ovu strategiju usvojila 2015. godine, govorio projektni menadžer Miroslav Tepić iz Agencije za razvoj opštine Temerin. Planirani rok za završetak ovog posla je jun naredne godine.