Business Barometer

Economic Mirror

Consumer basket

Branislav Bugarski održaće predavanje o značaju ruralnog razvoja i evropskih fondova.

Branislav Bugarski održaće predavanje o značaju ruralnog razvoja i evropskih fondova.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski otvoriće u četvrtak, 31. marta 2016. godine, u Bačkom Petrovcu, predavanje na temu „Evropski fondovi za ruralni razvoj – slovenačka iskustva za uspeh vojvođanske privrede“.

 

 

Predavanje organizuju Pokrajinska vlada, Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine, Razvojni centar “Srce Slovenije” i Opština Bački Petrovac, a održaće se u Lovačkom domu “Lesik” (ulica Jermocna 50) sa početkom u 12.00 časova.

 

Predavanje će biti na temu EU fondova i ruralnog razvoja, značaju ruralnog razvoja i stavu Pokrajinske vlade u ovoj oblasti će održati i otvoriti pokrajinski sekretar Branislav Bugarski, nakon koga će se okupljenima obratiti, i o ovoj temi govoriti, poslanik u Evropskom parlamentu iz Slovenije Franc Bogovič, direktorka Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine Vera Čelić, predsednik opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović.

 

Predavanje se održava u okviru pripreme vojvođanske privrede za početak korišćenja sredstava iz fondova Evropske unije koji su namenjeni ruralnom razvoju. Očekuje se prisustvo predstavnika preduzeća koja se bave ruralnim razvojem, turizmom i zanatstvom.

 

Pozivamo vas da izveštavate.

 

Izvor: sajt Vlade AP Vojvodine